Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
01.07.2020
Marketsk.sk - nový dizajn a funkcie
Dnes sme spustili nový vizuál e-shopu marketsk.sk! Nové možnosti vyhľadávania, moderný vzhľad a podpora responzívnej funkcie zobrazovania pre tablety... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Ochrana osobných údajov
Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov kupujúceho a kupujúceho spotrebiteľa podľa GDPR

V súvislosti so zavedením novej legislatívy v oblasti ochrany osobných údajov - Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „GDPR“) a implementáciou opatrení na zabezpečenie súladu spoločnosti A-WINGS s.r.o. s GDPR ako aj so súvisiacimi príslušnými právnymi predpismi upravujúcimi ochranu osobných údajov (napr. zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vyhlášky Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky),uvádzame všeobecnú informačnú povinnosť ohľadne ochrany osobných údajov. 

Podmienky ochrany osobných údajov

12.1. Správcom osobných údajov kupujúceho je predávajúci.

12.2. Správca nemenoval poverenca pre ochranu osobných údajov

12.3. Zákonným dôvodom spracovania osobných údajov kupujúceho / kupujúceho spotrebiteľa je jeho súhlas dávaný týmto správcovi v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov) (ďalej len "nariadenie").

12.4. Účelom spracovania osobných údajov kupujúceho / kupujúceho spotrebiteľa je zasielanie objednaného tovaru, daňových dokladov za nákup tovaru alebo služieb, obchodných oznámení a činenia iných marketingových aktivít správcom voči kupujúcemu vyplývajúcich z uzatvorenej kúpnej zmluvy na tovar alebo služby.

12.5. Zo strany správcu nedochádza k automatickému individuálnemu rozhodovaniu v zmysle čl. 22 nariadenia.

12.6. Doba, po ktorú budú osobné údaje kupujúceho / kupujúceho spotrebiteľa správcom uložené, sú 3 roky, najdlhšie však do odvolania súhlasu kupujúcim / kupujúcim spotrebiteľom so spracovaním osobných údajov (na tento účel spracovania).

12.7. Ďalšími príjemcami osobných údajov kupujúceho / kupujúceho spotrebiteľa bude firma Golemos s.r.o., sídlom Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice, ČR (prevádzkovateľ ehsopového systému a datacentra), firma Solitea Česká republika, a.s. (správca on-line účtovných dokladov pre podnikateľskú činnosť), firma Geis SK s.r.o.(zasielateľské služby v rámci Slovenskej republiky), firma TOPTRANS EU, a.s. (zasielateľské služby v rámci Slovenskej republiky), Direct Parcel Distribution SK, s.r.o.(zasielateľské služby v rámci Slovenskej republiky).

12.8. Za podmienok stanovených v nariadení má kupujúci / kupujúci spotrebiteľ právo požadovať od správcu prístup k svojim osobným údajom, právo na opravu, alebo právo na vymazanie osobných údajov, prípadne obmedzenie ich spracovania, právo namietať proti spracovaniu osobných údajov a právo na prenosnosť osobných údajov.

12.9. Kupujúci / kupujúceho spotrebiteľ má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním svojich osobných údajov daný správcovi. Týmto však nie je dotknutá zákonnosť spracovania jeho osobných údajov pred takýmto odvolaním súhlasu. Súhlas kupujúceho / kupujúceho spotrebiteľa so spracovaním osobných údajov môže kupujúci / kupujúci spotrebiteľ odvolať prostredníctvom emailu obchod@marketsk.sk.

12.10. Ak by sa kupujúci / kupujúci spotrebiteľ domnieval, že spracovaním jeho osobných údajov bolo porušené, alebo je porušované nariadenie, má okrem iného právo podať sťažnosť u dozorného úradu.

12.11. Kupujúci / kupujúci spotrebiteľ nemá povinnosť svoje osobné údaje poskytnúť. Poskytnutie osobných údajov kupujúceho / kupujúceho spotrebiteľa je nutným požiadavkom pre uzatvorenie a plnenie kúpnej zmluvy s predávajúcim a bez poskytnutia osobných údajov nie je možné zmluvu uzavrieť či ju zo strany správcu splniť.

12.12. Kupujúci / kupujúci spotrebiteľ súhlasí s ukladaním tzv. cookies na jeho počítač, alebo iný elektronický prostriedok určený na prehliadanie ponuky uvedenej na webovej stránke www.marketsk.sk. V prípade, že je naplnenie kúpnej zmluvy na webovej stránke možné uskutočniť a záväzky predávajúceho z kúpnej zmluvy plniť aj bez toho, aby dochádzalo k ukladaniu tzv. cookies na počítač, alebo iný elektronický prostriedok určený na prehliadanie ponuky uvedenej na webovej stránke, môže kupujúci / kupujúci spotrebiteľ svoj súhlas podľa predchádzajúcej vety kedykoľvek odvolať.

Štandardné webové prehliadače (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome a pod.) podporujú správu cookies. V rámci nastavenia prehliadačov môžete jednotlivé cookie ručne mazať, blokovať či úplne zakázať ich použitie, je ich možné tiež blokovať alebo povoliť len pre jednotlivé internetové stránky. Pre detailnejšie informácie, prosím, použite nápovedu vášho prehliadača. Zabrániť zhromažďovaniu a užívaniu cookies v jednotlivých službách je možné aj pomocou postupov ponúkaných priamo jednotlivými poskytovateľmi. Užívateľ môže zabrániť sťahovaniu cookies do svojho zariadenia, prípadne už stiahnuté cookies kedykoľvek vymazať. Pretože postup sa môže líšiť v závislosti na používanom prehliadači, typu prístroja a podobne, odporúčame využiť postupy odporúčaný priamo výrobcom produktu, ktorý užívateľ využíva. Informácie o presnom postupe je možné ľahko získať napr. zadaním dotazu „Ako vymazať cookies“ do akéhokoľvek internetového vyhľadávača.

Na stránke www.marketsk.sk sú používané nasledujúce cookies:

12.12.1 autentifikačné súbory cookies potrebné pre zabezpečenie základnej funkčnosti stránky, tieto nastavenia nie sú špecifickou informáciou o užívateľovi, to sa týka rovnako aj niektorých cookies, ktoré zhromažďujú informácie o užívateľských preferenciách návštevníka webovej stránky, avšak neumožňujú jeho individuálnu identifikáciu, a preto sa na nich nevzťahuje ochrana poskytovaná osobným údajom

12.12.2 technické súbory cookies vyžadované pre príslušné operačné systémy počítača, pomocou týchto nastavení sa uchovávajú informácie o užívateľských nastaveniach na webových stránkach, tieto nastavenia prispievajú k zvyšovaniu komfortu užívateľa pri používaní webových stránok, tieto cookies neukladajú a nemonitorujú žiadne aktivity užívateľa pri návšteve iných webových stránok.

12.12.3 analytické súbory cookies používané prevádzkovateľom eshopového systému na merania návštevnosti webových stránok a vytváranie štatistík týkajúcich sa návštevnosti a správania návštevníkov na webových stránkach, cookies, ktoré sa zberajú za účelom merania návštevnosti webu a vytvárania štatistík týkajúcich sa návštevnosti a správania návštevníkov na webe, sú posudzované v podobe hromadného celku a v anonymnej podobe, ktorá neumožňuje identifikáciu jednotlivca, zhromaždené cookies súbory sú spracované spracovateľom:

Google Analytics, prevádzkovanej spoločnosťou Google Inc., sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Typy cookies spracovávané spoločnosťou Google sú dostupné na nasledujúcom odkaze: https://policies.google.com/technologies/types.

Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Tieto služby sa týkajú výhradne užívateľov s aktívnym účtom na Facebooku. Zásady spracovania cookies spoločnosti Facebook sú dostupné na následujúcom odkaze: https://www.facebook.com/policies/cookies

12.12.4 Zabrániť zhromažďovaniu a užívaniu cookies v jednotlivých službách je možné aj pomocou postupov ponúkaných priamo jednotlivými poskytovateľmi, napríklad:

Google - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout je zverejnený postup, ako ukončiť záznam vašich dát využívaných pre analytické účely, alebo https://support.google.com/accounts/answer/ 2662922 #stop_goog_p13 nájdete informácie o postupe vypnutia zhromažďovania informácií umožňujúcich personalizované reklamy

Facebook - https://www.facebook.com/business/help/1415256572060999 nájdete postupu pre vypnutie personalizovaných reklám na Facebooku

12.12.5 Pokiaľ bude mať váš prehliadač použitie cookies povolené, budeme vychádzať z toho, že súhlasíte s využívaním cookies zo strany nášho servera a cookies našich spracovateľov.

12.13. Obmedzenie zodpovednosti

ak k vzniku škody alebo újme príde zavinením samotnej dotknutej osoby, alebo pôvodného správcu údajov, ktorý nám Údaje pre spracovanie odovzdal, týmto dôvodom môže byť najmä nesprávny, alebo nezákonný postup pri získaní, alebo poverení na spracovanie Údajov, týmto dôvodom môže byť aj samotné správanie sa dotknutej osoby, kedy táto osoba sama a z vlastnej vôle po rozbalení prijatej zásielky s tovarom nekorektne nakladá s priloženou faktúrou a dodacím listom, s vonkajším obalom zásielky na ktorom je adresný a prepravný štítoko k zásielke

ak nám boli odovzdané Údaje, ktoré sme nevyžadovali, alebo ak nám boli odovzdané údaje, ktoré s poskytovateľom Údajov neboli zmluvne dojednané

prípad kedy nemôžme byť zodpovedný za konkrétne spracovanie Údajov je odkaz z našej webovej stránky na externé internetové stránky iných subjektov, ktoré nemajú priamo s nami žiadne prepojenie (napríklad: odkaz na technické návody, odborné články a publikácie ...), pokiaľ na nich vstupujete, A-WINGS s.r.o. nezodpovedá za obsah na týchto stránkach a ich podmienky ochrany Údajov.

12.14. Národná autorita v otázke ochrany osobných údajov:

Úradu na ochranu osobných údajov SR, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, www.uoou.sk

Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
© 2020 marketsk.sk - všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.